Nechutia ako hrianky, ale myslím si, že keď ich už raz ochutnáš so svojimi obľúbenými ingredienciami, stanú sa tvojimi naj raňajkami, pohostením alebo rýchlou a ľahkou večerou.
Vymeň hriankový chlieb za bataty a vyskúšaj recept.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Zemiaky nakrájame na hrubšie pásy (môžete ošúpať, nemusíte) a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
3
Zemiaky natrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie sú zlatisté a upečené.
4
Avokádo si očistíme a popučíme vidličkou alebo rozmixujeme. Potom ho osolíme, okoreníme (čierne korenie, mletá paprika) a pridáme 1 lyžicu olivového oleja.
5
Zemiaky necháme chvíľku vychladnúť a servírujeme s avokádovou nátierkou, uvareným vajíčkom a so zeleninou.
Tip: Ako prílohu môžeme použiť aj obľúbené mäsové výrobky, dbáme však o to, aby boli v čo najlepšej kvalite.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
230 kcal
968 kJ
T:
12 g
B:
8 g
S:
21 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
Nahliadni aj do našich kuchárskych kníh a načerpaj inšpiráciu na ďalšie výživné zdravé recepty hodiace sa napr. aj na večeru:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz