Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Že by nová obľúbená fitnes večera? Batatové toasty s avokádom

25 min
4 porcie
čo na večeru fitness

Potrebujeme: 

  • 2 väčšie sladké zemiaky (ja som zohnala iba malé, ale odporúčam väčšie)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletú červenú papriku
  • 1 avokádo alebo tvarohovú nátierku
  • 3 vajíčka uvarené natvrdo
  • zeleninu (paradajky, uhorky, reďkvičku...)
čo na večeru fitness

Nechutia ako hrianky, ale myslím si, že keď ich už raz ochutnáš so svojimi obľúbenými ingredienciami, stanú sa tvojimi naj raňajkami, pohostením alebo rýchlou a ľahkou večerou.

Vymeň hriankový chlieb za bataty a vyskúšaj recept.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.

2

Zemiaky nakrájame na hrubšie pásy (môžete ošúpať, nemusíte) a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

3

Zemiaky natrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 15 – 20 minút alebo kým nie sú zlatisté a upečené.

4

Avokádo si očistíme a popučíme vidličkou alebo rozmixujeme. Potom ho osolíme, okoreníme (čierne korenie, mletá paprika) a pridáme 1 lyžicu olivového oleja.

5

Zemiaky necháme chvíľku vychladnúť a servírujeme s avokádovou nátierkou, uvareným vajíčkom a so zeleninou.

Tip: Ako prílohu môžeme použiť aj obľúbené mäsové výrobky, dbáme však o to, aby boli v čo najlepšej kvalite.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

230 kcal

968 kJ

T:

12 g

B:

8 g

S:

21 g

V:

6 g

fit recepty večera
zapecene bataty
batáty pečené

Dobrú chuť :-)!

Nahliadni aj do našich kuchárskych kníh a načerpaj inšpiráciu na ďalšie výživné zdravé recepty hodiace sa napr. aj na večeru:

fit recepty pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.