Verím, že už dávno si dala stop vyprážaniu. Myslím si, že každé jedlo vieš pripraviť aj na zdravší variant. Stačí používať kvalitné suroviny a voliť zdravšie postupy prípravy. Náhradou vyprážania je pečenie v rúre. A presne taký je dnešný recept. Zabudni na vysmážanú tresku, ale priprav ju v rúre a v zaujímavejšom obale. Strúhanke totiž nahradíme orechami. Dodá jej to zaujímavú chuť a v kombinácii s vhodnou prílohou zaženie rýchlo hlad. Navyše, taký obed máš za 20 minút na stole. Pripravená na recept? :-)
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 200°C.
2
Orechy krátko pomelieme tak, aby ostali väčšie kúsky. Zmiešame ich s červenou paprikou a sušenou pažítkou.
3
Rybie filety rozkrojíme na dve časti, osolíme, okoreníme.
4
Potom každý filet obalíme v múke a vo vajíčku, podobne, ako sa zvyknú robiť rezne.
5
Každý filet buď celý obalíme mletými orechami, alebo ho neobalený položíme na vymastený plech a posypeme orechami iba vrch.
6
Na obalené ryby poukladáme malé kocky masla a dáme zapiecť na 10-15 minút.
7
Podávame s pestrým zeleninovým šalátom, zeleninkou pripravenou na pare, obľúbeným dresingom alebo inou obľúbenou prílohou.
Tip: Recept môžu deti od 2 rokov, ale vynecháme korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
734 kcal
3083 kJ
T:
52 g
B:
47 g
S:
17 g
V:
4 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec zaujímavých receptov ti ponúkame aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz