Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na zdravý obed do 20 minút: Pečená treska v orechovom obale

20 min
3 porcie
pečená treska

Potrebujeme: 

  • 1 šálku vlašských orechov
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky (ak robíme pre deti, vynecháme)
  • sušenú pažítku
  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety) - cca 600 g
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (ak robíme pre deti, vynecháme)
  • cca 50 g špaldovej múky na obaľovanie
  • cca 2 vajíčka na obaľovanie
  • cca 60 g kvalitného masla
pečená treska

Verím, že už dávno si dala stop vyprážaniu. Myslím si, že každé jedlo vieš pripraviť aj na zdravší variant. Stačí používať kvalitné suroviny a voliť zdravšie postupy prípravy. Náhradou vyprážania je pečenie v rúre. A presne taký je dnešný recept. Zabudni na vysmážanú tresku, ale priprav ju v rúre a v zaujímavejšom obale. Strúhanke totiž nahradíme orechami. Dodá jej to zaujímavú chuť a v kombinácii s vhodnou prílohou zaženie rýchlo hlad. Navyše, taký obed máš za 20 minút na stole. Pripravená na recept? :-)

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 200°C.

2

Orechy krátko pomelieme tak, aby ostali väčšie kúsky. Zmiešame ich s červenou paprikou a sušenou pažítkou.

3

Rybie filety rozkrojíme na dve časti, osolíme, okoreníme.

4

Potom každý filet obalíme v múke a vo vajíčku, podobne, ako sa zvyknú robiť rezne.

5

Každý filet buď celý obalíme mletými orechami, alebo ho neobalený položíme na vymastený plech a posypeme orechami iba vrch.

6

Na obalené ryby poukladáme malé kocky masla a dáme zapiecť na 10-15 minút.

7

Podávame s pestrým zeleninovým šalátom, zeleninkou pripravenou na pare, obľúbeným dresingom alebo inou obľúbenou prílohou.

Tip: Recept môžu deti od 2 rokov, ale vynecháme korenie.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

734 kcal

3083 kJ

T:

52 g

B:

47 g

S:

17 g

V:

4 g

treska
rýchly obed

Prajem ti dobrú chuť! :-)

Kopec zaujímavých receptov ti ponúkame aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.