Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí. Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ;-)
Ako budeme postupovať?
2. Potom dáme ryby z panvice nabok.
3. Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.
4. Papriku opekáme, kým nie je mäkká.
5. Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.
6. Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.
7. Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.
8. Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.
Tip: Jedlo môžu už aj deti od 1,5 roka, avšak vynecháme korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
483 kcal
2030 kJ
T:
29 g
B:
46 g
S:
8 g
V:
2 g
Kopec výborných jedál aj na výnimočnejšie chvíle nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz