Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Pečená treska v paprikovej omáčke: tip na rýchly obed do 30 minút

30 min
3 porcie
treska recept

Potrebujeme: 

  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety) - cca 600 g
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme jedlo pre deti)
  • 5 lyžíc kvalitného masla (príp. ghee, množstvo môžeme znížiť podľa chuti)
  • 1 cibuľu
  • 2 väčšie červené papriky
  • 300 ml kokosového mlieka
  • 1 šálku nastrúhaného parmezánu
  • čerstvá petržlenová vňať na posypanie
treska recept

Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí.

Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ☺️

Ako na to?

1

Ryby z oboch strán osolíme, okoreníme a následne opečieme na masle.

2

Potom dáme ryby z panvice nabok.

3

Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.

4

Papriku opekáme, kým nie je mäkká.

5

Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.

6

Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.

7

Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.

8

Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.

treska

Výživové hodnoty na 1 porciu:

483 kcal

2030 kJ

T:

29 g

B:

46 g

S:

8 g

V:

2 g

Tip: Jedlo môžu už aj deti od 1,5 roka, avšak vynecháme korenie.

Prajem ti dobrú chuť! 😊

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.