
Táto omáčka k rybe je absolútne skvelá, elegantná a hodná osobitnej príležitosti. Nebudeš veriť, aké ľahké je ju urobiť! Už dávno som nejedla omáčku s tak osobitou a výraznou chuťou. Ryba má jemnú chuť a táto omáčka s k nej úžasne hodí, pretože je plná pestrých chutí.
Nebudem ťa ďalej napínať, rovno si pozri recept. ☺️
Ako na to?
1
Ryby z oboch strán osolíme, okoreníme a následne opečieme na masle.
2
Potom dáme ryby z panvice nabok.
3
Na tej istej panvici na masle opečieme cibuľku nakrájanú na kocky, ku ktorej pridáme 1 červenú papriku nakrájanú na kocky.
4
Papriku opekáme, kým nie je mäkká.
5
Opečenú papriku rozmixujeme na kašu.
6
Do kaše pridáme druhú papriku nakrájanú na kúsky, kokosové mlieko, syr, osolíme a okoreníme.
7
Chvíľku spolu povaríme, kým paprika nezmäkne.
8
Nakoniec do omáčky pridáme ryby, posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame s ryžou, obľúbeným pečivom alebo cestovinami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:
483 kcal
2030 kJ
T:
29 g
B:
46 g
S:
8 g
V:
2 g
Tip: Jedlo môžu už aj deti od 1,5 roka, avšak vynecháme korenie.
Prajem ti dobrú chuť! 😊
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz


