Najesť sa rýchlo, chutne a hlavne zdravo je asi priorita každej z nás. Aj preto vznikol tento rýchly recept plný chuti, zeleniny a farieb. Priprav si aj ty na obed či večeru takéto šťavnaté celozrnné tortilly plnené medovým morčacím mäskom, zeleninou a smotanou.
Ako na to?
1
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Osolíme, okoreníme ho a primiešame aj lyžicu medu a lyžicu olivového oleja.
2
Mäso sprudka opečieme na panvici do zlata a chrumkava zo všetkých strán.
3
Na suchej panvici opečieme tortilly z oboch strán.
4
Všetku zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
5
Na tortillu natrieme lyžicu kyslej smotany poprípade jogurtu, poukladáme na to zeleninu a mäsko. Pevne zrolujeme a prekrojíme na polovicu.
Tip: Ak máme viac času, tortilly môžeme pripraviť aj doma. Vyskúšať môžeme napr. špenátové tortilly, domáce špaldové tortilly len zo 4 ingrediencií vrátane soli a vody, či domáce celozrnné tortilly.
Nezáleží na tom, či tento recept už poznáš, alebo sme ti ukázali niečo nové. Možno ti pri pohľade naňho napadne, že si ho dnes pripravíš a tú pizzu si predsa len neobjednáš.
Ďalšie skvelé nápady na recepty či už na rýchly obed alebo večeru nájdeš aj v našich 6-tich knihách:
Vyskúšaj aj:
Rukolový šalát s mrkvou, avokádom, paradajkou a mungo klíčkami
Letné quinotto s cuketou, fazuľou a paprikou: tip na rýchly obed
Cícerové kari s ryžou: obed hotový do 30 minút
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!