Ideálny obed či už pre celiatikov, vegánov, alebo ľudí, ktorí nemôžu konzumovať laktózu. Cícer je veľmi výživný a navyše poriadne zasýti. Do toho sa krásne snúbi s ľahkou jazmínovou ryžou. Cícerové kari je chutný rýchly obed, ktorý naozaj stojí za to.
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame na drobno.
2
Cesnak, zázvor a čili nastrúhame na drobno.
3
V hrnci na oleji opekáme dosklovita cibuľu, potom pridáme cesnak, zázvor a čili.
4
Pridáme všetky koreniny a premiešame.
5
Potom pridáme paradajky, špenát, osolíme a restujeme až do zhustnutia.
6
Cícer z konzervy zbavíme vody a pridáme ho do hrnca, necháme zovrieť.
7
Po zovretí varíme na najmenšom plameni približne 20 minút.
8
Na záver pridáme nakrájaný koriander a pokvapkáme šťavou z limetky.
Tip: Podávame napr. s jazmínovou ryžou.
Prajem ti dobrú chuť!
Ďalšie vynikajúce recepty aj na rýchle obedy bez mäsa nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Mohli by ti učarovať aj tieto recepty:
Šampiňónovo-tekvicové kari so špenátom: tip na omáčku na cestoviny
Cícerovo-cuketové kari s hráškom: zdravý obed nielen pre vegetariánov
Šošovicové kari s mrkvou: tip na výživný obed
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.