Tip na rýchly obed: cícerové kari s jazmínovou ryžou

Ideálny obed či už pre celiatikov, vegánov, alebo ľudí, ktorí nemôžu konzumovať laktózu. Cícer je veľmi výživný a navyše poriadne zasýti. Do toho sa krásne snúbi s ľahkou jazmínovou ryžou. Cícerové kari je chutný rýchly obed, ktorý naozaj stojí za to.

Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 cm kúsok zázvoru (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 2 sušené čili papričky alebo 1 čerstvú (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • cca 2 lyžice kvalitného repkového oleja (napr. Flaviol)
  • mletú rascu
  • mleté korenie garam masala
  • mletú kurkumu
  • 400 g krájaných/lúpaných paradajok
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • morskú/himalájsku soľ
  • 400 g cíceru v konzerve (môže byť aj uvarený)
  • 1 hrsť čerstvého koriandra
  • šťavu z ½ limetky

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu nakrájame na drobno.

2. Cesnak, zázvor a čili nastrúhame na drobno.

3. V hrnci na oleji opekáme dosklovita cibuľu, potom pridáme cesnak, zázvor a čili.

4. Pridáme všetky koreniny a premiešame.

5. Potom pridáme paradajky, špenát, osolíme a restujeme až do zhustnutia.

6. Cícer z konzervy zbavíme vody a pridáme ho do hrnca, necháme zovrieť.

7. Po zovretí varíme na najmenšom plameni približne 20 minút.

8. Na záver pridáme nakrájaný koriander a pokvapkáme šťavou z limetky.

 

Tip: Podávame napr. s jazmínovou ryžou.

kari

 

co na obed

 

cícerové kari

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie vynikajúce recepty aj na rýchle obedy bez mäsa nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

recepty na obed

 

Mohli by ti učarovať aj tieto recepty:

Šampiňónovo-tekvicové kari so špenátom: tip na omáčku na cestoviny

Cícerovo-cuketové kari s hráškom: zdravý obed nielen pre vegetariánov

Šošovicové kari s mrkvou: tip na výživný obed

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 05/06/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVegan   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre