Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na obed: výborný kurací guláš, ktorý sa vyrovná aj tomu kotlíkovému

60 min
6 porcií
kurací guláš

Potrebujeme: 

  • 1 malú cibuľu
  • 2 lyžice ghee masla (príp. iný kvalitný tuk)
  • 500 g nakrájaného kuracieho mäsa (v recepte sú kuracie prsia nevykostené a nakrájané na kúsky)
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • štipku mletého čierneho
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 1 lyžicu horčice
  • 2 bobkové listy
  • 2 litre kuracieho vývaru
  • 300 g paradajok
  • 1 červenú papriku (cca 100 g)
  • 100 g zeleru
  • 2 zemiaky (cca 200 g)
  • 1 plechovku lúpaných paradajok (cca 400 g)
kurací guláš

Guláš si spájame väčšinou s letom a grilovačkami, ktoré môžu byť občas aj plné pokušení. Tento guláš si však môžeme pripraviť doma na sporáku, nie je mastný a chuťou sa vyrovná nejednému klasickému kotlíkovému gulášu. Určite si pochutia aj muži, prajem dobrú chuť. ;-)

Ako na to?

1

Cibuľu nakrájame na malé kúsky, v hrnci zohrejeme maslo ghee a opražíme cibuľu do zlatista.

2

Mäso nakrájame na kúsky a keď je cibuľa orestovaná, pridáme aj mäso.

3

Keď mäso bude mať bielu farbu, tak ho okoreníme sladkou paprikou, mletou rascou, čiernym korením a osolíme ho.

4

Poriadne premiešame a necháme ešte mäso restovať cca 10 minút, kým nepustí šťavu.

5

Potom pridáme k mäsu horčicu, bobkové listy, a zalejeme ho vývarom.

6

Potom do hrnca pridáme nakrájané paradajky a papriku, nastrúhaný zeler a jeden zemiak nakrájaný na kocky (druhý zemiak si necháme na zahustenie).

7

Keď začne guláš vrieť, vlejeme doň lúpané paradajky a necháme variť aspoň 40 minút, aby sa poriadne prepojili chute.

8

Nakoniec pridáme na zahustenie nastrúhaný zemiak a môžeme podávať.

Tip: Kto má rád viac pikantné, môže pridať aj pálivú papriku. Čím dlhšie guláš varíme, tým bude hustejší.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

328 kcal

1380 kJ

T:

12 g

B:

29 g

S:

25 g

V:

4 g

gulas recept
recept na guláš

Nech ti chutí! :-)

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty na obed
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.