Tip na obed: výborný kurací guláš, ktorý sa vyrovná aj tomu kotlíkovému

Guláš si spájame väčšinou s letom a grilovačkami, ktoré môžu byť občas aj plné pokušení. Tento guláš si však môžeme pripraviť doma na sporáku, nie je mastný a chuťou sa vyrovná nejednému klasickému kotlíkovému gulášu. Určite si pochutia aj muži, prajem dobrú chuť. ;-)

Doba prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 1 malú cibuľu
  • 2 lyžice ghee masla (príp. iný kvalitný tuk)
  • 500 g nakrájaného kuracieho mäsa (v recepte sú kuracie prsia nevykostené a nakrájané na kúsky)
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • štipku mletého čierneho
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • 1 lyžicu horčice
  • 2 bobkové listy
  • 2 litre kuracieho vývaru
  • 300 g paradajok
  • 1 červenú papriku (cca 100 g)
  • 100 g zeleru
  • 2 zemiaky (cca 200 g)
  • 1 plechovku lúpaných paradajok (cca 400 g)

Ako budeme postupovať?

1. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, v hrnci zohrejeme maslo ghee a opražíme cibuľu do zlatista.

2. Mäso nakrájame na kúsky a keď je cibuľa orestovaná, pridáme aj mäso.

3. Keď mäso bude mať bielu farbu, tak ho okoreníme sladkou paprikou, mletou rascou, čiernym korením a osolíme ho.

4. Poriadne premiešame a necháme ešte mäso restovať cca 10 minút, kým nepustí šťavu.

5. Potom pridáme k mäsu horčicu, bobkové listy, a zalejeme ho vývarom.

6. Potom do hrnca pridáme nakrájané paradajky a papriku, nastrúhaný zeler a jeden zemiak nakrájaný na kocky (druhý zemiak si necháme na zahustenie).

7. Keď začne guláš vrieť, vlejeme doň lúpané paradajky a necháme variť aspoň 40 minút, aby sa poriadne prepojili chute.

8. Nakoniec pridáme na zahustenie nastrúhaný zemiak a môžeme podávať.

 

Tip: Kto má rád viac pikantné, môže pridať aj pálivú papriku. Čím dlhšie guláš varíme, tým bude hustejší.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 380 kJ

328 kcal

12 g 25 g 29 g 4 g

gulas recept

 

recept na guláš

Nech ti chutí! :-)

 

Ďalšie fantastické recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty na obed

 

Vyskúšaj aj:

Cícerovo-šampiňónový guláš – skvelé jedlo aj pre vegánov

Cícerový guláš so pšenom – výborné jedlo, kde ti nebude chýbať mäso

Kuracie mäso s fazuľou na mexický spôsob

Viktória Janov

Viktória Janov

Redaktorka at Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 09/01/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaNízkokalorickéPolievkyPotréningovéRecepty   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre