Máš v obľube jemne pikantné jedlá a rýchle obedy bez námahy? Ak si odpovedala áno, toto jedlo sa ti isto bude páčiť. Môžeš ho pripraviť aj vo verzii pre deti, stačí nahradiť pikantnú papriku za sladkú. Rovno ti prinášame recept z takého množstva ingrediencií, aby ste sa najedli celá rodina. Ak je v tvojej domácnosti členov menej, jednoducho si odlož čili na ďalší deň. :-)
Ako na to?
1
Cesnak nakrájame na malé kúsky.
2
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
3
Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a na malom stupni opražíme cesnak do zlatista.
4
Potom k nemu pridáme nakrájané kuracie prsia.
5
Tie restujeme do biela cca 2 minúty, potom pridáme soľ, korenie a obidve papriky.
6
Poriadne premiešame a restujeme ešte ďalšie 2-3 minúty.
7
K mäsu pridáme fazuľu v paradajkovej omáčke aj so šťavou, tú nevylejeme.
8
Pridáme prepláchnutú kukuricu bez nálevu.
9
Poriadne premiešame a nakoniec pridáme do panvice paradajkové pyré.
10
Všetko zamiešame, zakryjeme pokrievkou a necháme variť cca 10-15 minút, kým mäso nezmäkne a neprepoja sa všetky chute.
11
Podávame s basmati ryžou.
Tip č.1: Toto jedlo môžeme podávať aj s celozrnnou tortillou, alebo pita chlebom. Čili tak dostane orientálnejší nádych, skvelo sa to k sebe hodí, kedže je jemne pikantné.
Tip č.2.: Namiesto fazule v plechovke môžeme použiť uvarenú fazuľu a aby nechýbala šťava v omáčke, pridať do omáčky 3 lyžice pretlaku naviac.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
541 kcal
2274 kJ
T:
22 g
B:
42 g
S:
41 g
V:
5 g
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov