Guláš bez mäsa a zemiakov? Áno, aj taký existuje a pochutnáva si na ňom veľa vegetariánov, no aj takých ľudí, ktorí dostali len chuť na nemäsité jedlo. Tento vege guláš obsahuje vďaka hlive ustricovitej a šampiňónom kopec imunoglukánov a zdraviu prospešných živín, ktoré ti napomôžu v jeseni predísť hocijakej chrípke. A nakoniec spojenie húb a cíceru s orieškovou chuťou je naozaj vynikajúce, preto by som sa s tebou rada podelila o môj recept. :-)
Ako na to?
1
Na oleji opražíme natenko pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú červenú a zelenú papriku, paradajky, pretlačený cesnak a krátko restujeme.
2
Očistené a na kúsky nakrájané šampiňóny s hlivou pridáme k zmesi, premiešame, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme asi 10 minút domäkka.
3
Uvarenú zmes zahustíme solamylom rozmiešaným v 50 ml vody a krátko povaríme.
4
Na záver pridáme uvarený cícer a dochutíme oregánom. Môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
508 kcal
2137 kJ
T:
21 g
B:
18 g
S:
59 g
V:
10 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie super recepty, nielen pre vegetariánov nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.