Napriek tomu, že ešte stále máme leto, pomaly nám začínajú dozrievať aj jesenné plodiny. Mne sa urodila v záhrade malá hokkaido tekvica. A keďže som známa tým, že mám rada alternatívy, urobila som z nej lievance, ktoré som potom piekla v rúre. Do cesta som pridala skvelú orieškovú nátierku Fitnutku. Lievance sú výborné aj na druhý deň. Ak by si ich však chcela skúsiť robiť na panvici s olejom, nerob to. Budú veľmi mastné.
Ako na to?
1
Tekvicu zbavíme jadierok a nakrájame na kocky aj so šupou.
2
V panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú tekvicu a trstinový cukor.
3
Chvíľku opekáme a podlejeme vodou.
4
Tekvicu dusíme domäkka.
5
Ešte teplú tekvicu vložíme do mixéra a vymixujeme dohladka.
6
K teplej tekvici pridáme Fitnutku a dobre premiešame.
7
Zmes preložíme do misy. Pridáme múku, kypriaci prášok, vajíčko a mlieko.
8
Všetko spolu dobre premiešame, aby nám vznikla hladká hmota.
9
Rúru predhrejeme na 220 °C, plech vymažeme maslom alebo olejom a vysypeme múkou.
10
Polievkovou lyžicou na plech robíme lievance. Vrch posypeme orechmi a vložíme do vyhriatej rúry.
11
Pečieme cca 25 minút.
12
Keď sú lievance hotové, pridáme na tanier lesné ovocie a polejeme medom alebo javorovým sirupom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 4 ks):
464 kcal
1950 kJ
T:
31 g
B:
11 g
S:
38 g
V:
7 g
Dobrú chuť :-)!
Fitnutka dodá aj tvojim receptom nový rozmer. Nechýba u teba doma?
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.