Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tekvicové lazane so špenátom aj pre vegetariánov

90 min
6 porcií
najlepsie vegetarianske lasagne

Potrebujeme: 

  • 80 g kvalitného masla
  • 300 g mrazeného špenátu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g parmezánu
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme pri príprave receptu pre deti)
  • 100 ml smotany na varenie
  • 1 tekvicu na pečenie
  • 9 ks celozrnných lazaní, ktoré nemusíme variť
  • bazalku
najlepsie vegetarianske lasagne

Jeseň je plná farieb. Ťažko povedať, ktorá zelenina alebo ovocie má najkrajšie farby, ale tekvica je určite jednou z nich. Sýta žltá alebo oranžová farba lahodí nielen oku, ale aj nášmu zdraviu. Okrem toho, že udržiava mladosť, posilňuje imunitu a podporuje trávenie, obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok. A čo je najlepšie, skvelo chutí.

Ako na to?

1

50 g masla rozpustíme na panvici a pridáme mrazený špenát, ktorý rozpustíme.

2

Keď je špenát rozpustený, primiešame pretlačený cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie.

3

Všetko spolu premiešame a zalejeme smotanou na varenie. Necháme chvíľu prevrieť a odstavíme zo zdroja tepla.

4

Tekvicu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky.

5

Misu na zapekanie vymastíme maslom.

6

Na spodok poukladáme 3 kusy lazaní. Potrieme ich zmesou špenátu a na špenát uložíme nakrájanú tekvicu.

7

Tekvicu osolíme a opäť uložíme lazane, ktoré potrieme špenátom.

8

Na špenát uložíme plátky tekvice a opäť lazane.

9

Poslednú vrstvu lazaní posypeme nastrúhanou tekvicou a parmezánom.

10

Na vrch poukladáme plátky masla a natrhanú bazalku.

11

Takto pripravené lazane vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 45 minút.

12

Zvyšok tekvice, ak nám zostala, upečieme v rúre s olivovým olejom.

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):

359 kcal

1509 kJ

T:

2 g

B:

13 g

S:

33 g

V:

5 g

lazane

Dobrú chuť :-)!

Množstvo super fit receptov objavíš aj v našich knihách:

zdravý jedálniček
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.