Jeseň je plná farieb. Ťažko povedať, ktorá zelenina alebo ovocie má najkrajšie farby, ale tekvica je určite jednou z nich. Sýta žltá alebo oranžová farba lahodí nielen oku, ale aj nášmu zdraviu. Okrem toho, že udržiava mladosť, posilňuje imunitu a podporuje trávenie, obsahuje množstvo vitamínov a minerálnych látok. A čo je najlepšie, skvelo chutí.
Ako na to?
1
50 g masla rozpustíme na panvici a pridáme mrazený špenát, ktorý rozpustíme.
2
Keď je špenát rozpustený, primiešame pretlačený cesnak, nastrúhaný parmezán, soľ a čierne korenie.
3
Všetko spolu premiešame a zalejeme smotanou na varenie. Necháme chvíľu prevrieť a odstavíme zo zdroja tepla.
4
Tekvicu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky.
5
Misu na zapekanie vymastíme maslom.
6
Na spodok poukladáme 3 kusy lazaní. Potrieme ich zmesou špenátu a na špenát uložíme nakrájanú tekvicu.
7
Tekvicu osolíme a opäť uložíme lazane, ktoré potrieme špenátom.
8
Na špenát uložíme plátky tekvice a opäť lazane.
9
Poslednú vrstvu lazaní posypeme nastrúhanou tekvicou a parmezánom.
10
Na vrch poukladáme plátky masla a natrhanú bazalku.
11
Takto pripravené lazane vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 45 minút.
12
Zvyšok tekvice, ak nám zostala, upečieme v rúre s olivovým olejom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
359 kcal
1509 kJ
T:
2 g
B:
13 g
S:
33 g
V:
5 g
Dobrú chuť :-)!
Množstvo super fit receptov objavíš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.