Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?
- 1 šalotku (cca 100 g)
- 1 maslovú tekvicu (cca 1 kg)
- 3 lyžice olivového oleja
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžičku mletej rasce
- 1 väčší zemiak (cca 150 g)
- 400 ml zeleninového vývaru
- 150 ml sójovej smotany
- + môžeme podávať s vajíčkom
Ako budeme postupovať?
2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
3. Olivový olej zohrejeme a začneme restovať kúsky tekvice, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou.
4. Po piatich minútach pridáme aj očistený a nakrájaný zemiak a zmes podlejeme vývarom.
5. Hrniec zakryjeme a zeleninu varíme 20 minút domäkka.
6. Potom pridáme sójovú smotanu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ešte chvíľu povaríme a môžeme servírovať.
Tip: K prívarku si môžeme pripraviť aj nejaké skvelé zeleninové placky, napríklad cuketové :-).
Skvelé recepty na výživný obed aj večeru nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:
Keďže ešte stále máme tekvicovú sezónu, poteš svoje chuťové poháriky aj takýmito skvelými jedlami:
Škoricový bulgur s maslovou tekvicou, cícerom a kozím syrom
Fantastické krémové tekvicové rizoto so syrom feta a brusnicami
Výborný tekvicový cheesecake: tip na dezert nielen na jesenné dni
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov