Ľahká tekvicovo-šošovicová karí polievka je nabitá výživnými prísadami a množstvom bielkovín na chutný obed alebo večeru. Tento neuveriteľný recept obsahuje všetko, čo by ste v polievke mohli chcieť. Je výdatná, zdravá, sýta, lahodná a určite zachutí celej rodine. Keďže varím aj pre malého stravníka, ingrediencie sú prispôsobené deťom, ktoré priláka jemne sladkastá chuť. Overené mojím takmer 2-ročným synom. Zakaždým vylízal misku a ja tiež.
Ako na to?
1
Zvlášť si uvaríme šošovicu, ktorú potom pridáme do polievky.
2
Vo väčšom hrnci si opečieme cibuľku, ku ktorej pridáme mrkvu nakrájanú na kocky.
3
5 minút opekáme. Pridáme tekvicu nakrájanú na kocky, korenie karí a zalejeme pol litrom vody (zvyšnú vodu dolejeme neskôr, ja mám radšej redšiu, takže jej dávam viac, kto má rád hustejšiu, dá si menej) alebo vývarom, osolíme.
4
Varíme 30 minút alebo kým nie je zelenina uvarená.
5
Uvarenú zeleninu rozmixujeme spolu s kokosovým mliekom dohladka. Hustotu si upravíme podľa chuti.
6
Pridáme uvarenú šošovicu a necháme prevrieť. Podávame s čerstvými bylinkami, opekaným chlebom či so semiačkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
326 kcal
1373 kJ
T:
15 g
B:
12 g
S:
34 g
V:
6 g
Dobrú chuť :-)!
Vedela si, že v našej Fitshaker knižnici nájdeš až 7 kuchárskych kníh?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz