Pizza so 4 jednoduchými prísadami. Tekvica, syr gouda, skaramelizovaná cibuľka a čerstvé bylinky – táto kombinácia predstavuje vynikajúcu jesennú pochúťku. Oplatí sa vyskúšať novú zaujímavú chuť, daj šancu tejto dobrote.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
V panvici si zohrejeme olivový olej a na miernom ohni opekáme cibuľku dozlata cca 10 minút. Nakoniec osolíme a ešte chvíľku opekáme.
3
Cesto na pizzu si dáme na plech. Natrieme ho tekvicovým pyré, na to naukladáme polovicu opečenej cibuľky (druhú si necháme na druhú pizzu, ak robíte veľkú, dajte všetko na jednu) a posypeme polovicou syra.
4
Pečieme, kým nie je cesto chrumkavé a syr roztečený a jemne zapečený. Podávame s čerstvo nasekaným petržlenom.
Dobrú chuť :-)!
Rýchle zdravé recepty vhodné na obed aj večeru a množstve ďalšej inšpirácie nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz