Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tekvicová pizza so syrom a s karamelizovanou cibuľkou

30 min
2 porcie
zdravá pizza

Potrebujeme: 

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • ½ lyžičky soli
  • cesto na pizzu (ja som použila 2 ks hotového celozrnného pizza cesta 2x 115 g, dostať ich takmer všade, majú rozmer tortily, môžete použiť vaše obľúbené)
  • 5-6 lyžíc tekvicového pyré (vždy, keď robím polievku, si trošku tekvice nechávam na pyré)
  • 1 šálku nastrúhaného syra gouda (množstvo si môžete prispôsobiť podľa chuti)
  • na posypanie čerstvý petržlen
zdravá pizza

Pizza so 4 jednoduchými prísadami. Tekvica, syr gouda, skaramelizovaná cibuľka a čerstvé bylinky – táto kombinácia predstavuje vynikajúcu jesennú pochúťku. Oplatí sa vyskúšať novú zaujímavú chuť, daj šancu tejto dobrote.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

V panvici si zohrejeme olivový olej a na miernom ohni opekáme cibuľku dozlata cca 10 minút. Nakoniec osolíme a ešte chvíľku opekáme.

3

Cesto na pizzu si dáme na plech. Natrieme ho tekvicovým pyré, na to naukladáme polovicu opečenej cibuľky (druhú si necháme na druhú pizzu, ak robíte veľkú, dajte všetko na jednu) a posypeme polovicou syra.

4

Pečieme, kým nie je cesto chrumkavé a syr roztečený a jemne zapečený. Podávame s čerstvo nasekaným petržlenom.

tekvica recept
recepty z tekvice

Dobrú chuť :-)!

Rýchle zdravé recepty vhodné na obed aj večeru a množstve ďalšej inšpirácie nájdeš aj v našich knihách:

zdravá strava
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.