Jar je pomaly za dverami a na nás čaká kopec mladej a zdravej zeleniny. Nátierky sú v tomto období veľmi dobrou inšpiráciou. Ja som si teraz vybrala bryndzovú. Každý ju väčšinou pozná s červenou paprikou, no ja som bryndzu skúsila skombinovať s čerstvým špenátom. Chuť ma príjemne prekvapila, odporúčam, vyskúšaj aj ty.
Ako na to?
1
Bryndzu a maslo necháme pri izbovej teplote trocha zmäknúť.
2
Cibuľu ošúpeme a vložíme do mixéra.
3
Pridáme prepratý špenát, maslo a bryndzu.
4
Všetko spolu vymixujeme dohladka.
5
Podávame na celozrnnom chlebíku.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
200 kcal
840 kJ
T:
18 g
B:
14 g
S:
3 g
V:
0.5 g
Prajem dobrú chuť :-)!
Naber inšpiráciu na zdravé varenie a pečenie aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.