Čerstvý kozí syr a medvedí cesnak patria k poslom jari. Čerstvé kozie výrobky nie sú počas zimy dostupné a medvedí cesnak začne rásť hneď ako sa oteplí. Kombinácia týchto dvoch skvelých surovín je úžasná. Pochutíš si a navyše dopraješ svojmu telu zdraviu prospešné potraviny. A ak si kúpiš naozaj kvalitný kozí syr, nemusíš sa báť kozej pachute. V kvalitných výrobkoch chuť po kozičke nie je cítiť. ;-)
Ako na to?
1
Kozí syr spolu s uvareným vajíčkom nastrúhame na jemno.
2
Pridáme koziu lučinu.
3
Medvedí cesnak nasekáme nadrobno a spolu s jogurtom pridáme k syru.
4
Nátierku dochutíme podľa chuti, ak je syr slanší už nesolíme.
5
Všetko spolu dobre premiešame a podávame na domácom chlebe, alebo pečive.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
105 kcal
441 kJ
T:
9 g
B:
6 g
S:
1 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Ďalšie fantastické nátierky a iné zdravé recepty nielen na raňajky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.