Milujem nátierky od výmyslu sveta. Najradšej mám tie, ktoré majú prijateľnú kalorickú hodnotu a ešte aj výborne chutia. Keďže som už pred niekoľkými rokmi vyhlásila rastlinným stuženým maslám vojnu, používam len tie, ktoré sú prirodzene spracované. Medzi také patrí napríklad Lučina, termizované nátierkové maslá, alebo úplne obyčajné, ale kvalitné maslo. Vyskúšaj tento recept s Lučinou. Opečený cesnak v kombinácii s cuketou a Lučinou ti určite zachutí.
Ako na to?
1
Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky.
2
Na panvici rozohrejeme olej a cesnak orestujeme.
3
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cesnaku.
4
Restujeme spolu cca 10 minút.
5
Keď je cuketa s cesnakom orestovaná, necháme ju vychladnúť a v mixéri rozmixujeme do hladka.
6
Pridáme Lučinu, soľ a čierne korenie a všetko spolu dobre premiešame.
7
Podávame na domácom špaldovom chlebíku.
TIP: Ak do tejto nátierky nedáš čierne korenie, môžeš ju pokojne ponúknuť aj deťom od 2 rokov.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez chleba ):
139 kcal
584 kJ
T:
11 g
B:
3 g
S:
6 g
V:
1 g
Dobrú chuť! :-)
Raňajkové inšpirácie nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.