Doba prípravy: 2 hodiny marinovanie, 10 minút opekanie
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 400 g filetu z tuniaka
- 2 lyžice olivového oleja
Na marinádu:
- 3 lyžice domáceho medu
- 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
- 1 lyžice worchesterovej omáčky
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- mleté čierne korenie
- čerstvý tymian a oregano
Na prílohu:
- 1 väčšiu cuketu
- cca 10 ks cherry paradajok
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice olivového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Po odležaní rozohrejeme na panvici olivový olej a tuniaka opekáme z každej strany cca 3-5 minút. Záleží na tom, akú máme hrubú filetu.
3. Ako prílohu môžeme pripraviť na rezance nakrájanú cuketu opečenú na olivovom oleji spolu s cherry paradajkami, ktorú dochutíme soľou a čiernym korením.
Tip: Ak je to nutné, tuniaka dochucujeme soľou až po upečení, aby sme ho nepresolili.
Výživové hodnoty na 1 porciu (aj s prílohou):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
589 kcal 2 476 kJ | 28 g | 49 g | 33 g | 2 g |
Tipy na fantastické recepty po tréningu sme pre teba pripravili aj v knihe Z fitka do kuchyne 1:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.