Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na zdravý obed: Pstruh so zemiakovo-petržlenovým krémom a špenátovou omáčkou

60 min
2 porcie
pstruh na zemiakovom kréme

Potrebujeme: 

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 300 ml kokosovej smotany
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžicu zemiakového škrobu
  • 5 zemiakov
  • 1 petržlen
  • 25 g kvalitného masla
  • 2 filety z pstruha
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 fenikel
pstruh na zemiakovom kréme

Chceš cez víkend pripraviť slávnostný obed? Má prísť návšteva, alebo chceš jednoducho pripraviť niečo výnimočné pre svoju rodinu? Ešte nedávno si do seba tlačila kapustnicu či zemiakový šalát a teraz ti veru také na chuť nepríde. V novom roku si to žiada jednoduché a ľahké jedlo, ktoré naplní brušká, no po zjedení tohto jedla nebudeš mať pocit, že ti odletí gombík z nohavíc. A práve taký je tento pstruh.

Ako na to?

1

Najprv pripravíme špenátovú omáčku a to tak, že špenát vložíme do mixéra a spolu so 150 ml smotany rozmixujeme do hladka.

2

Túto zmes prelejeme do hrnca, osolíme, okoreníme a varíme spolu aspoň 10 minút.

3

Nakoniec pridáme zemiakový škrob, aby sme omáčku zahustili.

4

Ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky spolu s nakrájaným petržlenom dáme variť do hrnca s vodou.

5

Keď zelenina zmäkne, vodu scedíme, pridáme 150 ml kokosovej smotany, 15 g masla a vymiešame do hladkej kaše.

6

Pstruha okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja.

7

Na záver na pstruha položíme 10 g masla a necháme ho teplom rozpustiť.

8

Ako prílohu môžeme pripraviť fenikel. Stačí ho osoliť, okoreniť a opiecť z oboch strán na panvici s trochou masla.

Prajem Ti dobrú chuť!

Ďalšie super recepty nájdeš aj v našich knihách:

fitshaker knihy
Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.