Chceš cez víkend pripraviť slávnostný obed? Má prísť návšteva, alebo chceš jednoducho pripraviť niečo výnimočné pre svoju rodinu? Ešte nedávno si do seba tlačila kapustnicu či zemiakový šalát a teraz ti veru také na chuť nepríde. V novom roku si to žiada jednoduché a ľahké jedlo, ktoré naplní brušká, no po zjedení tohto jedla nebudeš mať pocit, že ti odletí gombík z nohavíc. A práve taký je tento pstruh.
Ako na to?
1
Najprv pripravíme špenátovú omáčku a to tak, že špenát vložíme do mixéra a spolu so 150 ml smotany rozmixujeme do hladka.
2
Túto zmes prelejeme do hrnca, osolíme, okoreníme a varíme spolu aspoň 10 minút.
3
Nakoniec pridáme zemiakový škrob, aby sme omáčku zahustili.
4
Ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky spolu s nakrájaným petržlenom dáme variť do hrnca s vodou.
5
Keď zelenina zmäkne, vodu scedíme, pridáme 150 ml kokosovej smotany, 15 g masla a vymiešame do hladkej kaše.
6
Pstruha okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici s trochou olivového oleja.
7
Na záver na pstruha položíme 10 g masla a necháme ho teplom rozpustiť.
8
Ako prílohu môžeme pripraviť fenikel. Stačí ho osoliť, okoreniť a opiecť z oboch strán na panvici s trochou masla.
Prajem Ti dobrú chuť!
Ďalšie super recepty nájdeš aj v našich knihách:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????