V letných horúčavách dobre padnú jedlá, ktoré organizmus veľmi nezaťažia. Medzi také patria aj kalerábové fašírky pečené v rúre. Sú vhodné aj na obed alebo večeru, pokiaľ si k nim zvolíme vhodnú prílohu. Chutiť budú nielen teplé, ale aj studené len tak do ruky.
Ako na to?
1
Ošúpaný kaleráb nastrúhame na jemnom strúhadle.
2
Pridáme ovsené vločky, vajíčko a nakrájanú cibuľku aj s vňaťou.
3
Cesnak ošúpeme, pretlačíme a pridáme ku kalerábu.
4
Dochutíme soľou, čiernym korením a nasekanými bylinkami.
5
Všetko spolu zmiešame a necháme odstáť cca 20 minút.
6
Keď je zmes odležaná, mokrými rukami robíme fašírky, ktoré z každej strany obalíme v strúhanke.
7
Fašírky ukladáme na plech, ktorý je vymastený.
8
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme z každej strany cca 15-20 minút.
9
Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu (3 ks):
275 kcal
1156 kJ
T:
5 g
B:
11 g
S:
45 g
V:
9 g
Dobrú chuť :-)!
Objav aj ďalšie chutné zdravé recepty v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.