Čo budeme potrebovať na 8-10 ks?
- 250 g červenej kapusty
- 100 g mrkvy
- 100 g kalerábu
- 1 cibuľu
- 50 g hrášku z konzervy (alebo čerstvého)
- 200 g bulguru
- 100 g ovsených vločiek pomletých na múku
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- mletú papriku
- bazalku
Ako budeme postupovať?
2. V druhom hrnci podusíme kapustu a dáme uvariť bulgur do 300 ml vriacej vody. Neskôr vypneme z plynu a necháme 20 minút vo vode až kým nezmäkne.
3. Pomixujeme ovsené vločky a zmiešame všetko dokopy. Pridáme korenie a bylinky podľa chuti.
4. Necháme odstáť 15 minút a potom tvarujeme malé fašírky, ktoré ukladáme na plech. Pečieme pri 180 stupňoch 15-20 minút.
Ďalšie zeleninové jedlá, ktoré ti zachutia:
Hráškovo-mrkvové placky v sezame
Baklažán s bryndzovým prekvapením
Brokolicovo-kapustový šalát
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.