Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Jemné cviklové fašírky vhodné aj pre vegánov

35 min
6 ks
cviklove faširky

Potrebujeme: 

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 2 stredne veľké cvikly
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • himalájsku/morskú soľ
  • 2 hrste špenátu
  • čerstvé bylinky (ja som použila bazalku)
  • 1 šálku pomletých ovsených vločiek
cviklove faširky

Zbožňujeme zeleninové fašírky na všetky spôsoby. Nie som veľký fanúšik burgerov, ale keď mám chutnú zeleninovú verziu, rada si ju pripravím v tomto štýle. Proste mi to tak chutí. Ak máš rada inú kombináciu, pokojne si túto fašírku naservíruj podľa seba.

Ako na to?

1

Na oleji si dozlata opečieme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.

2

Potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a cviklu, z ktorej sme predtým vytlačili šťavu.

3

Okoreníme, osolíme podľa chuti a opekáme 5-10 minút alebo kým nezmizne všetka šťava.

4

Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný špenát, bylinky a dusíme, kým špenát nezmenší svoj objem.

5

Odstránime z tepla, postupne pridávame pomleté ovsené vločky, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Nepridávame ich naraz. Ak je zmes už dostatočne hustá, nemusíme dať celú šálku vločiek. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.

6

Z vychladnutej zmesi vytvarujeme hrubšie fašírky (ja som robila tenšie a trošku sa mi rozpadávali). Aby sa nepripiekli, môžete ich jemne obaliť v krupici. Opekáme na troške oleja.

7

Podávame s ľubovoľnou prílohou, napríklad so šalátom, zeleninovou kašou či ako burger.

Výživové hodnoty na 1 ks:

217 kcal

914 kJ

T:

7 g

B:

6 g

S:

29 g

V:

5 g

cviklové faširky

Nech ti chutí 😊!

Inak, vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:

darček k členstvu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.