Zbožňujeme zeleninové fašírky na všetky spôsoby. Nie som veľký fanúšik burgerov, ale keď mám chutnú zeleninovú verziu, rada si ju pripravím v tomto štýle. Proste mi to tak chutí. Ak máš rada inú kombináciu, pokojne si túto fašírku naservíruj podľa seba.
Ako na to?
1
Na oleji si dozlata opečieme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
2
Potom pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a cviklu, z ktorej sme predtým vytlačili šťavu.
3
Okoreníme, osolíme podľa chuti a opekáme 5-10 minút alebo kým nezmizne všetka šťava.
4
Nakoniec pridáme na kúsky nakrájaný špenát, bylinky a dusíme, kým špenát nezmenší svoj objem.
5
Odstránime z tepla, postupne pridávame pomleté ovsené vločky, aby sme dosiahli požadovanú hustotu. Nepridávame ich naraz. Ak je zmes už dostatočne hustá, nemusíme dať celú šálku vločiek. Všetko spolu premiešame a necháme vychladnúť.
6
Z vychladnutej zmesi vytvarujeme hrubšie fašírky (ja som robila tenšie a trošku sa mi rozpadávali). Aby sa nepripiekli, môžete ich jemne obaliť v krupici. Opekáme na troške oleja.
7
Podávame s ľubovoľnou prílohou, napríklad so šalátom, zeleninovou kašou či ako burger.
Výživové hodnoty na 1 ks:
217 kcal
914 kJ
T:
7 g
B:
6 g
S:
29 g
V:
5 g
Nech ti chutí 😊!
Inak, vieš o tom, že aj kúpou členstva (na rok) u nás získavaš knihu so zdravými receptami? Pozri si aj ďalšie benefity, ktoré máme pre našich členov a pridaj sa k nám:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz