Zmrzlina patrí neodmysliteľne k letu. Moja mama nám vždy robila z ovocia dreň. Takže keď sme dostali chuť na niečo mrazivé, vždy sme mali prichystanú skvelú pochúťku. Ja som však dreň s cukrom zlepšila o med a jogurt na zjemnenie. A verzia pre dospelých? Pridala som Aperol, ktorý dodá zmrzline trošku horkastú a exotickú chuť.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 12 hodínmrznutie
Ako na to?
1
Marhule umyjeme, odkôstkujeme a 300 g z nich vložíme do mixéra. Zvyšných 100 g odložíme bokom.
2
Pridáme med spolu s jogurtom.
3
Všetko spolu rozmixujeme na hladkú hmotu.
4
Marhule, ktoré sme si odložili, nakrájame na drobné kúsky a primiešame k zmesi.
5
Nakoniec do verzie pre dospelých pridáme dve lyžice Aperolu a všetko spolu dobre premiešame.
6
Zmes vylejeme do nádoby a vložíme do mrazničky na 12 hodín.
7
Podávame s ovocím.
Tip: Ak chcete zmrzlinu vybrať bez námahy, namočte si na chvíľu lyžicu do vriacej vody.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
138 kcal
582 kJ
T:
3 g
B:
3 g
S:
25 g
V:
2 g
Nech vám doma chutí príjemne ochladí :-)!
Množstvo ďalších inšpirácií nielen na letné kuchtenie nájdeš v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.