Doba prípravy: 15 min.
Čo budeme potrebovať na omáčku pre 4 porcie?
- 1 lyžicu kvalitného maslo (príp. kokosového oleja)
- 1 pór (príp. cibuľa/šalotka)
- 5 marhúľ
- šťavu z 1 pomaranča alebo 1 citróna
- 1 dl vody
- 1 lyžicu kečupu
- ½ lyžice dijónskej horčice
- 3 lyžice domáceho medu
- ½ lyžičky kari korenia
- štipka mletého čierneho korenia
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžičku červenej papriky
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
2. Chvíľku podusíme, kým marhule nezmäknú.
3. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme dohladka a pridáme do nej kečup, horčicu, med, korenie a soľ.
4. Omáčku povaríme ešte 5 minút a môžeme podávať ku grilovaným dobrotám.
TIP: Omáčka je hustá, sladko kyslá a má všestranné využitie. Po vychladnutí môžeme omáčku použiť ako marinádu na mäsko alebo ako dip na šalát či namiesto kečupu alebo horčice ku grilovanej klobáske či zelenine.
Fantastické recepty nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Pozri aj iné grilované špecialitky:
Grilovaná cuketa a iná zelenina s tajnou prísadou
Domáce hamburgery
Grilované mäso v domácich wrapoch
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz