Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Chystáš víkendovú grilovačku? Marhuľová omáčka je k mäsku tá pravá príloha!

Letná sezóna sa u nás začína oprášením grilu a vôňou grilovaného mäska. Posedenie s rodinkou v príjemnom opare vôní a letnej atmosféry je na nezaplatenie. Starosti, stresy, problémy sú jedným ťahom vyriešené, vyhladené, ak si človek uvedomí koľko krásy, hojnosti a lásky má okolo seba. Leto nás nabáda užívať si jeho darov, aby bolo v zime načo spomínať. Záhradný obchodík už otvoril pár stánkov, z ktorých som si dnes vybrala marhule a rozhodla som sa ich skombinovať z mäskom.

Doba prípravy: 15 min.

Čo budeme potrebovať na omáčku pre 4 porcie?


  • 1 lyžicu kvalitného maslo (príp. kokosového oleja)

  • 1 pór (príp. cibuľa/šalotka)

  • 5 marhúľ

  • šťavu z 1 pomaranča alebo 1 citróna

  • 1 dl vody

  • 1 lyžicu kečupu

  • ½ lyžice dijónskej horčice

  • 3 lyžice domáceho medu

  • ½ lyžičky kari korenia

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 1 lyžičku mletej škorice

  • 1 lyžičku červenej papriky

  • morskú/himalájsku soľ


Ako budeme postupovať?

1. Na masle si do zlata opražíme cibuľku, pridáme k nej nakrájané marhule, pomarančovú šťavu a trošku vody.
2. Chvíľku podusíme, kým marhule nezmäknú.
3. Ponorným mixérom zmes rozmixujeme dohladka a pridáme do nej kečup, horčicu, med, korenie a soľ.
4. Omáčku povaríme ešte 5 minút a môžeme podávať ku grilovaným dobrotám.
TIP: Omáčka je hustá, sladko kyslá a má všestranné využitie. Po vychladnutí môžeme omáčku použiť ako marinádu na mäsko alebo ako dip na šalát či namiesto kečupu alebo horčice ku grilovanej klobáske či zelenine.
škorica
 
omáčka z marhúľ
 
grilované hovädzie
Prajem veľa tvorivých zážitkov s touto lahodnou letnou omáčkou. ;-)
 
Fantastické recepty nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.