Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Šalát Caprese trochu inak! Nahraď paradajky marhuľami, tá chuť ťa príjemne prekvapí!

Minuli sa ti paradajky a chceš si urobiť šalát Caprese? Mám pre teba zaujímavú alternatívu. Marhule. Kto by si pomyslel, že môžu byť vynikajúcou náhradou za paradajky. Ukázalo sa, že dávajú šalátu úplne novú chuť. Len pár týždňov do roka môžeme vychutnávať toto čerstvé ovocie, tak prečo neskúsiť túto exotickú kombináciu. V šaláte sú použité štandardné ingrediencie, akurát vymeníš paradajky za marhule a pridáš kvalitné prosciutto alebo šunku, aby sa zvýraznila chuť marhule.

Čas prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 8 zrelých marhúľ

  • 2 x 125 g mozzarelly

  • 140 g prosciutta

  • 2 šálky čerstvých bazalkových listov

  • morskú/himalájsku soľ

  • mletú červenú papriku

  • na hrubo rozdrvené čierne korenie

  • olivový olej

  • balzamico (voliteľné)


Ako budeme postupovať?

1. Marhule a mozzarellu si nakrájame na hrubšie plátky.
2. Na tanier si postupne poukladáme kúsky mozzarelly, marhule, šunky a listy bazalky.
3. Jemne osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom a balzamicom.
Tip: Marhule môžeme nahradiť aj broskyňami.
šalát caprese
 
recepty z marhul
Dobrú chuť :-)!
 
Recepty na pohostenie pre návštevy, kapitola so šalátmi, ale aj ďalšie iné recepty na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
pohostenie pre návštevy
 
Aj toto môžeš pripraviť s marhuľami:
Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami
Špaldová žemľovka s tvarohom a marhuľami – známa klasika v zdravšom šate
Chystáš víkendovú grilovačku? Marhuľová omáčka je k mäsku tá pravá príloha!
Sladký marhuľový chlebík, ktorý zvládne aj začiatočník!
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.