Čas prípravy: 10 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 8 zrelých marhúľ
- 2 x 125 g mozzarelly
- 140 g prosciutta
- 2 šálky čerstvých bazalkových listov
- morskú/himalájsku soľ
- mletú červenú papriku
- na hrubo rozdrvené čierne korenie
- olivový olej
- balzamico (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. Na tanier si postupne poukladáme kúsky mozzarelly, marhule, šunky a listy bazalky.
3. Jemne osolíme, okoreníme a polejeme olivovým olejom a balzamicom.
Tip: Marhule môžeme nahradiť aj broskyňami.
Recepty na pohostenie pre návštevy, kapitola so šalátmi, ale aj ďalšie iné recepty na všetky možné príležitosti nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Aj toto môžeš pripraviť s marhuľami:
Recept na jednoduchý tvarohový cheesecake s marhuľami
Špaldová žemľovka s tvarohom a marhuľami – známa klasika v zdravšom šate
Chystáš víkendovú grilovačku? Marhuľová omáčka je k mäsku tá pravá príloha!
Sladký marhuľový chlebík, ktorý zvládne aj začiatočník!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz