Čas prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 1 lyžicu domáceho medu
- 3-4 nakrájané marhule
- 4 kúsky obľúbeného chleba
- mozzarellu
- pár kvapiek citrónovej šťavy + citrónovú kôru z bio citrónu
- štipku morskej/himalájskej soli
- mätu na ozdobu alebo tymian, bazalku, oregano
Ako budeme postupovať?
2. Medzitým si urobíme klasické hrianky.
3. Na hrianky poukladáme mozzarellu, ochutíme ju citrónovou kôrou a šťavou, pridáme karamelizované marhule, na zvýraznenie chute jemne osolíme a ozdobíme mätou alebo tymianom.
4. Túto dobrotu je najlepšie podávať čerstvú. Užite si to!
TIP: Vyskúšajte iné kôstkové ovocie (broskyne, nektárinky, slivky).
Skvelé tipy na pohostenie pre návštevy, alebo zdravé snacky či recepty na jedlá na iné príležitosti nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
A čo ďalšie môžeš vykúzliť s marhuľami v kuchyni?
Máš chuť na sladké? Vyskúšaj tieto zapekané marhule plnené tvarohom
Bezlepkové zemiakové šúľance s marhuľami, ktoré chutia ako od babičky
Najlepšie francúzske palacinky s marhuľovo-tvarohovou plnkou
Šalát Caprese trochu inak! Nahraď paradajky marhuľami, tá chuť ťa príjemne prekvapí!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz