Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Pečený losos v omáčke z kokosového mlieka

30 min
4 porcie
losos recept

Potrebujeme: 

  • 4 plátky ryby (ja som použila 800 g lososa, ak budete používať inú, môžete použiť viac plátkov)
  • ½ lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • 3 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 cibuľu
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 200 ml vývaru alebo vody
  • 2 lyžice čerstvej nakrájanej petržlenovej vňate
losos recept

Jemne okorenená a na panvici opečená ryba v dekadentnej paprikovo-smotanovej omáčke. Tento lahodný a zdravý recept, pripravený za menej ako 30 minút, sme si v našej rodine obľúbili rýchlo. Je chutný, hoci taký jednoduchý. Rada ho podávam s batatovými hranolkami alebo batatovou kašou.

Ako na to?

1

Rybu si papierovou utierkou osušíme a okoreníme červenou paprikou a soľou. Zohrejeme si v panvici 2 polievkové lyžice oleja a rybu opekáme 2-3 minúty z oboch strán. Odložíme bokom.

2

Panvicu utrieme a na zvyšnom oleji si dozlata opečieme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme kokosové mlieko, vývar, osolíme a varíme 7-10 minút, aby nám omáčka trošku zhustla. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, opečenú rybu a ešte 2-3 minúty povaríme.

3

Podávame s obľúbenou prílohou, ja som použila pečené batatové hranolky.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

464 kcal

1952 kJ

T:

32 g

B:

40 g

S:

3 g

V:

0 g

recept losos

Dobrú chuť! :-)

Zdravé fit recepty nájdeš aj v kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne I, II a III:

jedalnicek pre zeny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.