Jemne okorenená a na panvici opečená ryba v dekadentnej paprikovo-smotanovej omáčke. Tento lahodný a zdravý recept, pripravený za menej ako 30 minút, sme si v našej rodine obľúbili rýchlo. Je chutný, hoci taký jednoduchý. Rada ho podávam s batatovými hranolkami alebo batatovou kašou.
Ako na to?
1
Rybu si papierovou utierkou osušíme a okoreníme červenou paprikou a soľou. Zohrejeme si v panvici 2 polievkové lyžice oleja a rybu opekáme 2-3 minúty z oboch strán. Odložíme bokom.
2
Panvicu utrieme a na zvyšnom oleji si dozlata opečieme cibuľu nakrájanú na kocky. Pridáme kokosové mlieko, vývar, osolíme a varíme 7-10 minút, aby nám omáčka trošku zhustla. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, opečenú rybu a ešte 2-3 minúty povaríme.
3
Podávame s obľúbenou prílohou, ja som použila pečené batatové hranolky.
Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):
464 kcal
1952 kJ
T:
32 g
B:
40 g
S:
3 g
V:
0 g
Dobrú chuť! :-)
Zdravé fit recepty nájdeš aj v kuchárskych knihách Z fitka do kuchyne I, II a III:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz