Príprava tohto jednoduchého, krémového, lahodného a zdravého receptu ti zaberie 30 minút. Perfektné jedlo na uponáhľané dni, ľahké večere alebo valentínske rande. Určite ním zapôsobíš. Losos je dusený v špenátovo-smotanovej omáčke s malými cherry paradajkami, nebudeš veriť, aké ľahké a rýchle je takto ho pripraviť! Na panvici opečené filety z lososa sú šťavnaté a jemné vnútri, s dokonale chrumkavými okrajmi. Po vyskúšaní tohto receptu už nikdy nebudeš chcieť bežný recept na lososa!
Losos je skutočnou superpotravinou: Obsahuje omega 3-mastné kyseliny, ktoré sú najznámejšie pre svoje prínosy pre zdravie srdca. Jedenie lososa alebo iných mastných rýb, ako sú pstruhy, makrely a slede, pomáhajú chrániť tvoje srdce.
Ako na to?
1
Lososa utrieme papierovou utierkou. Osolíme ho a okoreníme mletou paprikou.
2
Na olivovom oleji opečieme lososa z každej strany do zlata, cca po 6 minútach otáčame.
3
Opečenú rybku vyberieme . Do oleja pridáme maslo a na ňom si opečieme paradajky nakrájané na polovičky – asi tak 5 minút.
4
Pridáme špenát a dusíme, kým svoj objem nezmenší na polovicu.
5
Vlejeme kokosové mlieko, dusíme 3-4 minúty. Pridáme bylinky, premiešame a nakoniec vložíme lososa a dusíme ešte 3 minúty.
6
Podávame s obľúbenou prílohou, napr. pečenou zeleninou, kašou, zeleninovým šalátom, ryžou, quinou.
Dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz