Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 28 cm?
Na cesto:
- 200 g špaldovej múky
- 1 vajíčko
- vodu
- 10 g droždia (prípadne 20 g kvásku)
- himalájsku soľ
Na plnku:
- 600 g ricotty
- 2 PL kurkumy
- 1 hrsť špenátových listov
- 10 ks šampiňónov
- zeleninu podľa chuti (napr. paradajky, cibuľku, či papriku)
- 1 vajíčko
- himalájsku soľ
- čierne korenie
Ako budeme postupovať?
1. Zmiešame múku, droždie, vajíčko, vodu a soľ a vypracujeme cesto, ktoré po vymiesení necháme hodinku vykysnúť.
2. Medzitým si zmiešame ricottu, vajíčko, kurkumu, čierne korenie a soľ. K zmesi pridáme na menšie kúsky nasekaný čerstvý špenát a poriadne vymiešame.
3. Formu na pečenie potrieme olivovým olejom a na jej dno a po stranách vtlačíme v tenkej vrstve cesto. Popicháme ho vidličkou, aby sa v ňom nerobili zbytočné bublinky.
4. Do cesta potom vlejeme pripravenú ricottovú zmes a na vrch poukladáme na plátky nakrájané šampiňóny a prípadne aj ďalšiu zeleninu podľa chuti. Ak máš rada, skvelý je aj s kozím syrom.
5. Šupneme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi pol hodinku.
Ďalšie recepty do teplých dní:
Baklažánové pizza koláčiky
Famózne cuketové placky
3 x fitness recepty na grilovačku
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!