Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Baklažánové pizza koláčiky s domácou barbecue omáčkou

Priprav si ľahkú zeleninovú večeru. Chutný baklažán naplnený zeleninou a mozzarellou dokonale uspokojí tvoj mlsný jazýček a domáca barbecue omáčka dodá tomuto jedlu šmrnc. Dozdob bazalkou a potešíš nielen chuťové poháriky, ale aj svoje oči. Dobrú chuť želám :-).
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 hrubší baklažán

  • 1 cibuľu

  • 1 cuketu

  • 1 červenú papriku

  • 1 strúčik cesnaku

  • 10 ks čiernych olív

  • 100 g mozzarelly

  • olivový olej

  • himalájsku soľ

  • čierne korenie a ďalšie koreniny podľa chuti

  • syr Grada Padano


Na barbecue omáčku:

  • 1 cibuľu

  • 1 strúčik cesnaku

  •  200 g cherry paradajok v pretlaku

  • 1 malú chilli papričku

  • 40 g kokosového cukru

  • 1 PL Tamari omáčky

  • 1 PL jablčného octu

  • 1 PL hustého paradajkového pretlaku

  • olivový olej

  • himalájsku soľ

  • čierne korenie


Ako budeme postupovať?
1. Baklažán nakrájame na cca 1,5 cm hrubé kolieska. Stred vyrežeme nožom tak, aby nám vznikol prázdny kruh.
2. Osolíme ho a chvíľu necháme odstáť. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a orestujeme ju na rozohriatom oleji. Červenú papriku, cuketu, olivy a vnútro, čo sme vydlabali z baklažánu nakrájame na drobno a pridáme k cibuli.
3. Chvíľu restujeme, odstavíme zo zdroja tepla a pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu. Premiešame, osolíme a okoreníme.
4. Baklažán poutierame papierovou utierkou a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Prázdne kolieska naplníme pripravenou zmesou. Posypeme korením na syr a strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na cca 20 minút.
5. Kým sa nám baklažán pečie, pripravíme si omáčku. Cibuľu a cesnak nakrájame a opečieme spolu s chilli papričkou na panvici s rozohriatym olivovým olejom.
6. Pridáme cherry paradajky v pretlaku, kokosový cukor, Tamari, jablčný ocot a paradajkový pretlak. Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme 20 minút.
7. Nakoniec rozmixujeme dohladka na omáčku.
8. Keď je baklažán upečený, podávame s omáčkou a opečeným domácim chlebom alebo len s čerstvou zeleninou.
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska1
 
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska2
 
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska4
 
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska6
 
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska8
 
fitshaker-blog-plnene-baklazanove-kolieska7
Prajem skvelú chuť :-).
Výživové hodnoty 1 porcie bez prílohy:















Kalorické hodnotyTukySacharidyBielkoviny
1 681 kj
400 kcal
22 g31 g16 g
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.