Chutnejší obed na leto si ani neviem predstaviť. Ideálny k bazénu, na túru, na dlhé letné večery k poháru skvelého vínka alebo len tak, keď dôjdu nápady, čo variť. Quiche je výborný spôsob, ako nakŕmiť viac hladných krkov a nestráviť pri varení hodiny. Tak sa do toho hneď pusťme.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 30 minútpečenie
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 150 g bezlepkovej múky alebo pohánkovej (prípadne špaldovej celozrnnej)
- 75 g kvalitného masla
- 1 vajíčko
- 1 lyžicu vody
- 50 g nastrúhaného parmezánu
Na náplň:
- 300 g nastrúhanej cukety
- 10 cherry paradajok (alebo 3 klasické)
- 1 jarnú cibuľku
- 2 vajíčka
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 4 vetvičky čerstvej petržlenovej vňate
- 150 g chedaru
Ako budeme postupovať?
2. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 15 minút v chladničke.
3. Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravíme si náplň. Nastrúhanú cuketu dáme do misy. Pridáme paradajky nakrájané na kocky a cibuľku nakrájanú na kolieska.
4. K zelenine rozbijeme 2 vajíčka a zmes osolíme a okoreníme. Pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať a syr. Zmes poriadne premiešame.
5. Do nízkej formy s priemerom 24 cm dáme cesto, ktoré sme si rozváľali na tenký plát. Potom ho popicháme vidličkou a dáme na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 ˚C.
6. Na predpečené cesto nalejeme zeleninovú zmes a pečieme ešte 25 minút.
Množstvo chutných zdravých receptov na všetky príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!