Dlhé zimné večery sú tu. Čo však večerať, aby nás jedlo nezaťažilo? Ja často siaham po polievkach, tie zahrejú aj zasýtia. No rada to striedam i s teplým zapekaným zeleninovým jedlom, ktoré dokáže parádne ohriať náš organizmus a je ľahké na večer.
Ako na to?
1
Baklažán nakrájame na drobné kocky, vložíme do misy a posolíme.
2
Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájané šampiňóny.
3
Chvíľu restujeme a pridáme vodou prepláchnutý baklažán.
4
Dochutíme soľou, čiernym korením a dusíme domäkka.
5
Z tekvice nakrájame 4 asi dvojcentimetrové kolieska.
6
Zo stredu vyberieme semienka a poukladáme na plech s papierom na pečenie.
7
Keď máme baklažánovú zmes orestovanú, lyžicou naplníme tekvicové krúžky.
8
Posypeme nastrúhaným hermelínom a dáme zapiecť do rúry.
9
Pečieme, kým nie je tekvica mäkká.
10
Po upečení vyberieme z rúry a dozdobíme nakrájanou mladou cibuľkou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
368 kcal
1549 kJ
T:
22 g
B:
16 g
S:
25 g
V:
8 g
Dobrú chuť :-)!
Množstvo nápadov na to, čo si pripraviť na večeru nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.