Zisti, ako pripraviť chutné, sýte, chrumkavé a zdravé tekvicovo-medové sušienky s ovsenými vločkami. Recept je jednoduchý a môžeš ho prispôsobiť na bezlepkový. Neobsahuje vajíčka, mliečne výrobky ani rafinovaný cukor! Preto si ho môžu dopriať aj ľudia, ktorým robí mlieko či lepok zle. Tak šup, je čas upiecť (a zjesť) túto pochúťku!
Čas prípravy
- 30 minútpríprava, vrátane pečenia
- 30 minútvychladnutie
Ako na to?
1
V miske zmiešame kokosový olej, tekvicové pyré, škoricu, soľ a vanilku.
2
Vmiešame med. Pridáme vločky a ovsenú múku, posypeme práškom do pečiva. Miešame, kým sa zmes celá nespojí. Primiešame čokoládu alebo hrozienka.
3
Cesto chladíme 30 minút.
4
Predhrejeme rúru na 170 ˚C a plech vyložíme papierom na pečenie.
5
Cesto na sušienky dávkujeme lyžicou. Ja som z neho robila guľôčky a na plechu rukou vytvarovala sušienky. Tie sa príliš neroztečú, ak vôbec. Takže ako ich vytvarujete, také približne ostanú.
6
Pečieme pri 170 ˚C 10-15 minút. Pred podávaním necháme chvíľku vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 ks:
101 kcal
425 kJ
T:
3 g
B:
2 g
S:
16 g
V:
1 g
Nech ti chutí :-)!
Tipy na zdravé snacky nájdeš aj v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz