Tekvicovo-škoricové sušienky si určite obľúbiš tak ako moja rodina. Tento vynikajúci recept sa ľahko pripravuje, potrebuješ len zopár jednoduchých prísad. Ak máš rada tekvicové dobroty, určite si ho pridaj do svojich obľúbených jesenných inšpirácií. Tieto sušienky sú mäkké a vlhké, s príjemnou škoricovo-tekvicovou chuťou, s kúskami kvalitnej horkej čokolády. Navyše zostanú dlho mäkké. Určite sa stanú aj tvojím novým obľúbeným jesenným koláčom.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 170 ˚C. Plech si vystelieme papierom na pečenie.
2
Vo väčšej miske si zmiešame pyré, cukor, olej, vajíčko.
3
V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, soľ.
4
Múčnu zmes pomaly pridávame do tekvicovej, dobre premiešame a pridáme na kúsky nakrájanú horkú čokoládu.
5
Polievkovou lyžicou nadávkujte malé kopčeky, ktorých vrch môžete jemne vyhladiť. Pečieme približne 10 minút alebo kým nie sú sušienky aj zvnútra upečené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
72 kcal
301 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
8 g
V:
1 g
Príjemné vychutnávanie pri šálke obľúbeného čaju, alebo horúcej čokolády, kávy, či len tak v spoločnosti super ľudí :-)!
Recepty na zdravé snacky nájdeš aj v knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III, no tvoria len jednu z mnohých ďalších kapitol. Rovnako tam nájdeš zdravé raňajky (na slano aj sladko), polievky, hlavné jedlá (s mäsom, bez mäsa, šaláty, cestoviny,..), recepty na domáce pečivo či iné dobroty:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz