Kuskus na marocký spôsob podľa doc. Ladislava Kuželu
70 min
3 porcie

Čas prípravy
- 30 minútvarenie vývaru
- 40 minútpríprava
Orientálne jedlo, ktoré nášmu tráveniu ulahodí zo všetkých stránok – taký je tento marocký kuskus. Príprava je naozaj jednoduchá a výsledok veľmi uspokojivý.
Aj tento recept je inšpirovaný knihou doc. Kuželu.
Ako na to:
1
Dáme vyhriať rúru na 200 °C.
2
Medzitým si pripravíme zeleninu – mrkvu, petržlen, cibuľu, cesnak a karfiol nakrájame na menšie kúsky, posolíme, pridáme harissa pastu (príp. rascu, karí a mletú papriku).
3
Dôkladne premiešame spolu s 2 lyžicami olivového oleja.
4
Zeleninu pečieme približne 30 minút na plechu vyloženom papierom na pečenie.
5
Medzitým čo sa nám pečie zelenina, si pripravíme kuskus, ktorý zalejeme horúcim vývarom alebo vodou, pridáme 1 lyžicu olivového oleja a necháme zakryté vodu vsiaknuť.
6
Vidličkou hotový kuskus premiešame a pridáme datle s hrozienkami, cícer a nasekaný koriander a vňať.
7
Následne pokvapkáme citrónovou šťavou a poprášime mletou škoricou.
8
Servírujeme na väčšej mise, kde na spodok umiestnime kuskus a navrch poukladáme upečenú zeleninu, prípadne možno zeleninu vmiešať do zmesi kuskusu a vrch ozdobiť lupienkami mandlí.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
602 kcal
2528 kJ
T:
14 g
B:
20 g
S:
96 g
V:
13 g

Dobrú chuť 😉!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!