Čas prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 3 kúsky kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien nakrájaných na kocky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 0,5 kg cherry paradajok
- 2 lyžice olivového oleja (alebo podľa potreby)
- 180 g guliek mozzarelly
Na bazalkovo-zemiakovú kašu:
- 1 kg zemiakov
- 2 šálky čerstvých bazalkových listov
- ½ šálky nastrúhaného parmezánu
- 2 lyžice olivového oleja
Ako budeme postupovať?
2. Nakrájané kuracie mäsko osolíme a okoreníme. Mäsko nie je potrebné veľa koreniť, keďže kaša ja dostatočne výrazná.
3. Na špajle potom striedavo napichujeme kuracie mäso a paradajky. Špízy poukladáme na plech a polejeme ich olivovým olejom. Pečieme 10-15 minút.
4. Medzitým si pripravíme kašu. Uvarené zemiaky rozmixujeme a osolíme.
5. V mixéri rozmixujeme bazalkové listy, parmezán a olivový olej.
6. Bazalkovú zmes zamiešame do zemiakov a podávame so špízmi a s mozzarellou.
Poznámka: Malým deťom odporúčame len čistú zemiakovú kašu s pár lístkami bazalky.
Skvelé recepty nielen z kuracieho mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
Ďalšie rýchle jedlá vhodné ako obed či večera napr. aj v lete:
Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!
Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút
Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút
Tip na rýchly zdravý obed bez mäsa: Budha bowl s pečeným batatom a tofu
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz