Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Všeobecné
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Kuracie špízy Caprese s bazalkovo-zemiakovou kašou: fit obed do 30 minút

NaN
caprese spizy
caprese spizy
Mám pre teba ľahký recept na kuracie špízy hotové za 30 minút. Šťavnaté kuracie kúsky pečené spolu so sladkými cherry paradajkami, podávané s mozzarellou a výraznou bazalkovo-zemiakovou kašou sa stanú jedným z tvojich obľúbených letných jedál. Jednoduché ingrediencie, pestrý a bohatý chuťový zážitok. Oplatí sa vyskúšať ;-).

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

Na špízy:

  • 3 kúsky kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien nakrájaných na kocky

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 0,5 kg cherry paradajok

  • 2 lyžice olivového oleja (alebo podľa potreby)

  • 180 g guliek mozzarelly


Na bazalkovo-zemiakovú kašu:

  • 1 kg zemiakov

  • 2 šálky čerstvých bazalkových listov

  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu

  • 2 lyžice olivového oleja


Ako budeme postupovať?

1. Drevené špajle hodinu pred pečením namočíme do vody. Rúru predhrejeme na 230 ˚C.
2. Nakrájané kuracie mäsko osolíme a okoreníme. Mäsko nie je potrebné veľa koreniť, keďže kaša ja dostatočne výrazná.
3. Na špajle potom striedavo napichujeme kuracie mäso a paradajky. Špízy poukladáme na plech a polejeme ich olivovým olejom. Pečieme 10-15 minút.
4. Medzitým si pripravíme kašu. Uvarené zemiaky rozmixujeme a osolíme.
5. V mixéri rozmixujeme bazalkové listy, parmezán a olivový olej.
6. Bazalkovú zmes zamiešame do zemiakov a podávame so špízmi a s mozzarellou.
Poznámka: Malým deťom odporúčame len čistú zemiakovú kašu s pár lístkami bazalky.
kuracie špízy
 
spizy kuracie
 
kuracie špízy v rúre
Dobrú chuť :-)!
 
Skvelé recepty nielen z kuracieho mäsa nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:
kuracie mäso recepty
 
Ďalšie rýchle jedlá vhodné ako obed či večera napr. aj v lete:
Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!
Famózne talianske krémové rizoto s cuketou a mrkvou: výživný obed do 30 minút
Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút
Tip na rýchly zdravý obed bez mäsa: Budha bowl s pečeným batatom a tofu
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.