Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!

Tento šalát je nielen zdravý, ale aj chutný, ľahký a vhodný i na cesty. Len si ho zabalíš a ideš, pretože najlepšie chutí za studena. Nemusíš v kuchyni tráviť veľa času, pripravuje sa totiž jednoducho. Zložením sa hodí na letné potulky či sladké leňošenie doma alebo zaneprázdneným rodičom či pracujúcim.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 500 g celozrnných cestovín
  • 1 väčšiu šalátovú uhorku
  • 2 hrnčeky čerstvého alebo mrazeného hrášku
  • 2x 160 g konzervy kvalitného tuniaka (môže byť buď v celku, alebo drvený)

Na dresing:

  • 1 avokádo
  • 250 g bieleho alebo gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice nakrájaného čerstvého kôpru
  • šťavu z ½ citróna
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie

Ako budeme postupovať?

1. Uvaríme si cestoviny podľa pokynov na obale. Po uvarení si ich schladíme.

2. Na dresing vložíme všetky ingrediencie do mixéra a mixujeme do hladka. Ochutnáme a vhodne okoreníme.

3. Dresing nalejeme na cestoviny, pridáme uhorku, hrášok a tuniaka. Všetko spolu poriadne premiešame a podáme za studena.

studený cestovinový šalát

 

cestovinový šalát s tuniakom

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Výborné recepty na cestoviny, šaláty, rýchle jedlá, ale aj kopec ďalších nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fit obedy recepty

 

Vyskúšaj aj tieto rýchle letné obedy:

Tip na rýchly obed či večeru: hrachové cestoviny s avokádom a bazalkou

Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom

Zdravá večera LEN za 20 minút: Ryžové rezance s krevetami a zeleninou

Fit obed len z 5 ingrediencií hotový za 20 minút: Avokádovo-bazalkové cestoviny

Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 05/08/2020 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z rýbReceptyRýchle obedy či večere do 30 minútŠaláty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre