Kuracie karí sa dá uvariť na množstvo spôsobov. Tento recept je plný chrumkavej zeleniny a kokosového mlieka, ktoré zjemní výraznú chuť korenia karí.
Podávať ho môžeme s ryžou alebo opekanými rezancami.
Ako na to?
1
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji. Pridáme nastrúhaný cesnak.
2
Zalejeme polovicou kokosového mlieka, pridáme korenie karí, zázvor, rybaciu omáčku a cukor. Asi 2 minúty povaríme.
3
Pridáme na rezance pokrájané kuracie prsia, karfiol a natenko nakrájanú mrkvu s paprikou. Prilejeme zvyšok mlieka a podusíme asi 10 minút.
4
Pridáme brokolicu a natenko pokrájanú cuketu. Ak je omáčka hustá, prilejeme trošku vody a podusíme ešte 5 minút.
5
Nakoniec podľa chuti dosolíme a dochutíme ryžovým octom.
TIP: Karí nevaríme zbytočne dlho, aby zelenina zostala jemne chrumkavá a mäso šťavnaté.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
410 kcal
1726 kJ
T:
23 g
B:
34 g
S:
16 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Zdravé chutné recepty a kopec infošiek strave + prepracovaný harmonogram cvičenia, koučing od psychologičky a odborníčky na vedomú prácu s telom a kopec ďalšieho na teba čaká vo Výzve do plaviek 2022:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.