Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané kuracie prsia so špenátom len 30 minút a hotovo

30 min
4 porcie
zapekané kuracie prsia

Potrebujeme: 

  • 600 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mletú červenú papriku
  • talianske korenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 220 g Lučiny alebo žervé, ricotty
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 2 x 125 g nastrúhanej mozzarelly
zapekané kuracie prsia

Mám pre teba rýchly, jednoduchý a chutný recept, ktorý je nabitý lahodnými príchuťami. Vyskúšaj tento kurací pekáč so špenátom, smotanovým syrom a mozzarellou ako príjemnú kombináciu pre náročný deň! Tento recept dáš dokopy pomerne rýchlo a na jeho prípravu potrebuješ len zopár ingrediencií.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

Kuracie prsia si nakrájame na tenšie plátky. Osolíme ich a okoreníme z každej strany. Poukladáme na pekáč a polejeme olivovým olejom.

3

Na okorenené kuracie prsia natrieme Lučinu.

4

Špenát 5 minút dusíme na olivovom oleji a navrstvíme ho na Lučinu.

5

Nakoniec pridáme nastrúhanú mozzarellu a pečieme 20-30 minút alebo kým nie je horná vrstva syra pekne chrumkavá.

6

Podávame s hnedou ryžou, pečenou zeleninou, šalátom, quinou alebo čo máme doma poruke.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez prílohy):

582 kcal

2446 kJ

T:

33 g

B:

64 g

S:

5 g

V:

1 g

recept z kuracích prs
kuracie mäso recept

Dobrú chuť :-)!

K zdravej strave neodmysliteľne patrí aj pohyb. S nami máš bohatý výber, nemusíš nikam chodiť, a okrem cvičenia ti ponúkame aj archív videí o strave, výzvy, či napríklad pravidelné darčeky v podobe e-bookov.

online cvičenie
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.