Ak máš chuť na hovädzie alebo rozmýšľaš, ako ho pripraviť, skús tento chutný recept s výbornou omáčkou. Tá má výraznejšiu chuť, a preto ak nemáš až tak rada hovädzie, veľmi dobre sa tu „zakamufluje“ a mäsko sa uvarí pekne domäkka.
Ako na to?
1
Cibuľu nakrájame na kúsky a krátko restujeme na zohriatom kokosovom oleji.
2
Po chvíľke pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a mäso nakrájané na rezance.
3
Mäso restujeme, kým sa trocha nezatiahne, a následne primiešame pastu karí, škoricu a lúpané paradajky. Premiešame a ešte restujeme všetko spolu.
4
Po pár minútach pridáme aj nakrájané šampiňóny.
5
Potom pridáme vývar a mäso dusíme pod pokrievkou domäkka približne hodinu na nižšom stupni. Omáčka sa zatiaľ zredukuje. Podľa potreby ju dochutíme soľou a korením.
6
Podávame s basmati ryžou alebo domácou tortilou či arménskym chlebom.
Tip: Ak máte radi exotickejšie recepty, do omáčky môžete pridať aj trocha kokosového mlieka.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
284 kcal
1196 kJ
T:
15 g
B:
28 g
S:
8 g
V:
0 g
Dobrú chuť :-)!
Objav viac fitness receptov aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov