Tento jednoduchý pekáč s kuracím mäsom a brokolicou sa stane tvojím novým obľúbeným tipom na zdravý rodinný obed alebo večeru. Chutný a plný zdravých ingrediencií. Všetko zmiešaj. Hoď do jednej misky. Daj piecť. Zjedz. Koniec. Verím, že chuť tohto zdravého jedla nesklame a stane sa tvojím vyhľadávaným rodinným receptom.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 200 ˚C a zapekaciu misu vymažeme olejom.
2
Na dno zapekacej misy dáme ryžu a brokolicu.
3
Nakrájané kuracie prsia premiešame s ½ lyžičky soli, ½ lyžičky cesnakového prášku a jemne ochutíme čiernym korením.
4
Ochutené kuracie mäso rovnomerne rozložíme na ryžu a brokolicu.
5
Na panvici zohrejeme olivový olej na stredne vysokú teplotu, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a štipku soli a opekáme, kým cibuľa nie je zlatohnedá, asi 3 až 5 minút.
6
Medzitým zašľaháme kukuričný škrob do kuracieho vývaru a uistíme sa, že sa škrob rozpustil.
7
Keď je cibuľa upečená, vmiešame talianske korenie a potom pridáme vývar. Pridáme horčicu, med a potom privedieme do varu, aby omáčka trochu zhustla. Keď omáčka začne bublať, nalejeme rovnomerne na ingrediencie v pekáči.
8
Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme 30 minút alebo kým nebude kura upečené. Odstránime fóliu a pokiaľ chceme, môžeme pridať rovnomerne na vrch aj syr (ten je voliteľný).
9
Vrátime misku do rúry na 5 minút, aby sa syr roztopil a aby sme získali zlatý chrumkavý vrch. Podávame teplé.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
336 kcal
1412 kJ
T:
10 g
B:
28 g
S:
33 g
V:
2 g
Dobrú chuť :-)!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz