Tento recept určite poteší nielen žienky, ale aj mužov 😊. K výbornému kuraciemu karí si dnes pripravíme aj rýchly jednoduchý arménsky chlieb, ktorý môžeme využívať nielen k takýmto jedlám. Prajem vám dobrú chuť 😊.
Ako na to?
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
2
Cibuľu a cesnak tiež nakrájame nadrobno. Batat nakrájame na kocky.
3
Zohrejeme olivový olej a restujeme cibuľu s cesnakom, po 3 minútach pridáme aj mäso a na prudkom ohni restujeme, nech sa zatiahne. Potom pridáme nakrájaný batat, korenie karí, mletý zázvor a premiešame.
4
Po chvíľke primiešame precedený cícer, pasírované paradajky, kokosové mlieko a všetko osolíme. Varíme cca 15 minút, aby batat zmäkol. Medzitým si pripravíme arménsky chlieb.
5
Všetky suroviny na chlieb dáme do robota a vymiešame pružné nelepivé cesto. Môžeme to urobiť aj rukami, zaberie to cca 10 minút.
6
Cesto si rozdelíme na 8-10 častí, z ktorých budeme na pomúčenej doske vaľkať tenké placky.
7
Je dôležité vyvaľkať cesto čo najtenšie, nebojte sa toho, je pružné, nepotrhá sa.
8
Na rozohriatej suchej panvici opekáme placky na prudšom ohni cca 30 sekúnd z každej strany. Budú sa nám nafukovať, čo je správne, po čase opäť spľasnú.
9
Každú placku zakryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Uzatvorené vo vrecku nám vydržia aj týždeň.
Tip: Ak sa nám nechce pripravovať arménsky chlieb, môžeme si k tomuto jedlu pripraviť aj ryžu alebo inú obilninu či zeleninu na pare.
Dobrú chuť :-)!
Načerpaj inšpiráciu, čo si pripraviť na jedenie aj v našich knihách:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov