Tekvicové rizoto, bohaté, krémové, so syrom a sušenými brusnicami, sa perfektne hodí k jesennej nálade. Tekvica dodáva zmesi bohatú zemitú príchuť a krémovosť, syr feta spolu so sušenými brusnicami pridajú zaujímavú chuť a dodávajú pokrmu krásnu farbu.
Ako na to?
1
V strednom hrnci rozmiešame na miernom ohni vývar a tekvicu. Mierne zohrejeme. Prikryjeme a udržujeme v teple.
2
Na strednej teplote zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu nakrájanú na malé kocky a opekáme 2-3 minúty.
3
Pridáme víno a opekáme dozlata ďalšie 2-3 minúty.
4
Potom pridáme tymian a ryžu a ešte 1 minútu opečieme.
5
Pridáme 1-2 naberačky tekvicového vývaru a za občasného miešania varíme, kým sa tekutina neodparí.
6
Takto postupne pridávame naberačku vývaru a medzi každým prídavkom necháme odpariť. Varíme, kým ryža nie je hotová, rizoto má mať krémovú štruktúru (bude to trvať asi 20 až 25 minút).
7
Primiešame parmezán, kyslú smotanu a polovicu petržlenovej vňate.
8
Dochutíme soľou a korením.
9
Navrch dáme zvyšnú petržlenovú vňať, syr a sušené brusnice. Podávame ihneď.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
355 kcal
1495 kJ
T:
17 g
B:
13 g
S:
37 g
V:
1 g
Prajem dobrú chuť :-)!
Aj v našom Fitness diári 2021 nájdeš na každý mesiac iný sezónny recept, ktorý sa oplatí vyskúšať:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz