Aká zelenina sa ti vybaví v mysli, keď sa povie jeseň? Aj ty patríš k tým, u ktorých je to jednoznačne tekvica? Jej krásna oranžová farba, veľa rôznych druhov a množstvo výživných látok, ktoré v sebe ukrývajú. Nepoužívaj len tie okrasné, ktorými zdobíš svoju domácnosť. Je toľko druhov, z ktorých môžeš vykúzliť chutné jedlá, hlavne, keď sa zbavuješ nejakých tých kíl navyše. Dnes ti ukážem recept na moje obľúbené tekvicové placky. Priprav si ho tiež. ;-)
Ako na to?
1
Tekvicu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
2
Syr nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k tekvici.
3
Potom postupne pridávame vajíčka, pretlačený cesnak, ryžovú múku, soľ a lístky oregana.
4
Všetko spolu dobre premiešame.
5
Na plech dáme papier na pečenie, ktorý potrieme lyžicou oleja.
6
Z pripravenej zmesi tvarujeme polievkovou lyžicou placky.
7
Takto pripravené placky vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 15 minút.
8
Potom placky otočíme a dopekáme ďalších 15 minút, prípadne môžeme nechať dlhšie, ak chceme placky viac zlatisté.
Tip: Podávame s jogurtovým dipom.
Výživové hodnoty na 1 ks (jedna porcia sú cca 4 ks):
105 kcal
442 kJ
T:
5 g
B:
7 g
S:
8 g
V:
0.3 g
Prajem i dobrú chuť! :-)
Množstvo skvelých receptov, na všetky ročné obdobia a všetky možné príležitosti nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne. Máš doma už všetky?
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.