Ako na to?
1
Hrozno nakrájame na polovice a figy na kúsky. Ovocie dáme do misky a premiešame spolu so škoricou.
2
Pekáč potrieme maslom a pripravené ovocie rovnomerne rozmiestnime.
3
Zmiešame pohánkovú múku, studené maslo, trstinový cukor a mandľové lupienky a rukami vypracujeme mrveničku, ktorou posypeme ovocie.
4
Takto ho pečieme asi 30 minút pri 190 ˚C dozlatista, po upečení necháme crumble trocha vychladnúť, polejeme ho Fitnutkou a podávame.
Tip: Aj tu platí, že pri príprave crumble môžeme využiť akékoľvek sezónne ovocie, napríklad aj slivky, jablká či černice.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
301 kcal
1266 kJ
T:
16 g
B:
5 g
S:
32 g
V:
3 g
Maj krásne ráno a dobrú chuť :-)!
Ochutnaj Fitnutku a zamiluj sa do nej. Objavíš ju napr. v našom e-shope:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov