Sezóna hrozna sa už začala a okrem toho, že si ho budeme len tak zobkať, si môžeme z neho pripraviť aj skvelý, rýchly a veľmi jednoduchý koláčik. V koláči som použila biele aj modré hrozno, ale pokojne môžeš použiť len jeden druh. Piekla som ho v okrúhlej forme, no cesto je vhodné aj na muffiny.
Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?
- 200 g hladká špaldová múka
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 100 g trstinového cukru (príp. kokosového)
- morskú/himalájsku soľ
- 2 vajíčka
- 90 g kvalitného masla
- 90 ml sójového alebo mandľového mlieka
- 3 lyžice kokosového oleja
- 200 g hrozna
- hrsť lúpaných alebo nasekaných mandlí
- 2 lyžice agáve sirupu (príp. domáceho medu)
Ako budeme postupovať?
2. V druhej miske zmiešame vajíčka, maslo, vlažné mlieko a olej.
3. Obe zmesi spojíme dokopy, tým vytvoríme hladké cesto.
4. Okrúhlu formu na pečenie s priemerom 26 cm potrieme trochou kokosového oleja a nalejeme do nej cesto.
5. Na vrch poukladáme bobuľky hrozna, lúpane alebo nasekané mandle a pokvapkáme agáve sirupom alebo medom. Vďaka tomu bude navrchu chrumkavá medovo-oriešková vrstva.
6. Koláč pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 25 – 30 minút podľa potreby
Tip: Do koláčika môžeme zamiešať aj iné ovocie.
Ďalšie skvelé fit zákusky si môžeš upiecť podľa receptov z knihy Z fitka do kuchyne 3:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov