
Doba prípravy: 15 min.
Čo budeme potrebovať na 5 porcií?
- 150 g Lučiny
 - 2 lyžice kyslej smotany (cca 80 g)
 - 60 g nastrúhaného chrenu
 - morskú/himalájsku soľ
 - mleté čierne korenie
 - petržlenovú vňať
 
Ako budeme postupovať?
2. Podávame s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
| Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina | 
| 557 kJ 133 kcal  | 12 g | 3 g | 3 g | 0,5 g | 

Skvelé raňajkové inšpirácie, no aj ďalšie recepty nájdeš aj v našich knihách:
Nech sa páči, ďalšie (nielen) veľkonočné inšpirácie:
Famózne ricottovo-špaldové šišky pečené v rúre
Tip na veľkonočné pečenie: malinová roláda s nízkym obsahom kalórií a bohatá na bielkoviny
Výborné jednohubky pre návštevy na Veľkú noc: plnené vajíčka syrovou nátierkou
Ricottovo-chrenová nátierka s tuniakom: tip na raňajky nielen na veľkonočné sviatky
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!


