Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Gigli cestoviny s hlivovo-smotanovou omáčkou

15 min
2 porcie
cestoviny s hlivou

Potrebujeme: 

  • cca 1-2 lyžice olivového oleja
  • 400 g hlivy ustricovej
  • 1 celú jarnú cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku sušeného tymianu
  • 1 stonku čerstvého koriandra
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 rastlinnú smotanu (akúkoľvek podľa chute)
  • 2 hrste gigli celozrnných cestovín
  • hobliny parmezánu
  • čierne čerstvo namleté korenie
cestoviny s hlivou

Hliva ustricová – huba, ktorá je nabitá vitamínmi, minerálmi, vlákninou a tiež bielkovinami. V našom jedálničku by určite nemala chýbať. Vďaka svojmu zdravému zloženiu má blahodarné účinky na naše telo a imunitu.

Je výborná do polievok, omáčok alebo aj do praženice. Jej príprava je jednoduchá a rýchla – ako napríklad aj pri tejto hlivovej omáčke .

Ako na to?

1

Na olivovom oleji si sprudka opečieme nakrájanú hlivu ustricovú. Dostane „ugrilovanú“ vôňu a príchuť.

2

Jarnú cibuľku, strúčiky cesnaku, tymian, koriander a soľ rozmixujeme v mixéri na pastu.

3

Pastu dáme na panvicu a na kvapke oleja ju zohrejeme.

4

Opečenú hlivu ustricovú rozmixujeme v mixéri a pridáme k paste.

5

Spolu všetko 5 minút restujeme, aby sa nám chute spojili.

6

Nakoniec pridáme smotanu a zamiešame.

7

Dochutíme a podávame s uvarenými celozrnnými cestovinami gigli. Navrch pridáme hobliny parmezánu.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

349 kcal

1467 kJ

T:

20 g

B:

13 g

S:

27 g

V:

2 g

cestoviny s hlivovou omackou

Dobrú chuť :-)!

Skvelé recepty aj s cestovinami nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fitness strava
Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktor vo Fitshaker

Volám sa Stanka, no môžete mi kľudne hovoriť aj Gigi. Považujem sa za zdravojeda. Mojou filozofiou pri varení je nahradiť tie nezdravé suroviny zdravšími alternatívami a v rámci možností nákupu aj dostupnými a nie príliš drahými potravinami, ktoré sa dajú kúpiť v každom obchodnom reťazci. Keďže som dvojnásobná mama zamestnaná na plný úväzok, viem ako to je s varením a časom v kuchyni. A tiež, aké náročné môže byť nakupovanie a zháňanie tých správnych surovín s dvomi malými deťmi. Rýchlo, zdravo a chutne, to je každodenné motto pri varení alebo pečení, ktorým sa riadim. V mojich receptoch nájdete prirodzené produkty ako zelenina, ovocie, strukoviny, obilniny, ryby, kuracie mäso a taktiež mám rada, keď to na tanieri všetko pekne farebne ladí. To ma priviedlo aj k foteniu jedál a viac mojich receptov nájdete aj na mojom instagram účte @gigivari. Rada experimentujem v kuchyni a kombinujem rôzne chute a aj rôzne kultúry. Rada sa inšpirujem orientálnou a exotickou kuchyňou, no mám rada aj slovenskú klasiku. Odkedy som mama, tak čím ďalej, tým viac ma zaujíma problematika zdravého stravovania a jeho vplyv na naše zdravie. A aj preto som sa rozhodla absolvovať kurz Poradca výživy, aby som mohla pomôcť aj iným v otázkach stravovania. Teším sa už teraz, keď ti moje recepty budú chutiť, ušetria ti čas v kuchyni a pritom budeš mať gurmánsky zážitok ????.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.