Doba prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 špagetová tekvica (cca 1200 g po zbavení jadierok)
- 300 g hlivy ustricovej
- 3 jarné cibuľky (cca 40 g)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu masla ghee
- 70 g mäkkého syra (použila som kozí)
- 100 g mrazeného hrášku
Ako budeme postupovať?
2. Z vonkajšej strany ju poprepichujeme vidličkou.
3. Uložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie odrezanou stranou nadol.
4. Pečieme 25 minút pri 200°C.
5. Kým sa pečie tekvica, pripravíme si hlivu. Hlivu nakrájame na pásiky, cibuľku na kolieska a cesnak pretlačíme.
6. Na masle najprv speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a na záver hlivu.
7. Dusíme približne 10 minút na miernom ohni do zmäknutia, pridáme syr a hrášok, premiešame a necháme dôjsť ďalších 5 minút.
8. Dužinu upečenej tekvice pomocou vidličky rozdelíme na špagety. Môžeme všetko spolu premiešať hneď alebo až na tanieri, podľa toho, či aj ty budeš jedlo fotiť :-D.
Tip: Recept je uvedený bez soli a korenia, pretože najlepšie sa toto jedlo dochucuje priamo na tanieri. Odporúčam tekvicový alebo olivový olej a čerstvo mleté korenie alebo čili lupienky.
Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách, ktoré sú mimochodom skvelým darčekom na Vianoce:
Vyskúšaj nabudúce aj:
Špagety s mletým hovädzím mäsom - môžeš buď tieto tekvicové alebo cuketové
Šošovicová boloňská omáčka na špagety
Cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, hotové do 25 minút
Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami. Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.