Čas prípravy: 45 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 cibuľu
- 300 g hlivy
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžičku červenej papriky
- 1 zelenú papriku
- 1 paradajku
- 250 g bielej uvarenej fazule
- 100 ml paradajkového pretlaku
- štipku korenia čili
- 300 ml vody
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- majorán
- 2 strúčiky cesnaku
Ako budeme postupovať?
2. Chvíľu restujeme a pridáme červenú papriku.
3. Podlejeme trochou vody a dusíme 20 minút.
4. Pridáme nakrájanú papriku s paradajkou a opäť chvíľu dusíme.
5. Nakoniec pridáme fazuľu, paradajkový pretlak, štipku čili a zalejeme vodou.
6. Dochutíme soľou, čiernym korením, majoránom a cesnakom.
7. Keď je hliva mäkká, guláš je hotový.
Tip č. 1: Ak máte radšej hustejší guláš, vyberte dve naberačky do nádoby, rozmixujte ponorným mixérom a vylejte naspäť do hrnca.
Tip č. 2: Guláš môžeme dať aj deťom od 3 rokov.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 059 kJ 252 kcal | 6 g | 36 g | 12 g | 7 g |
Na posilnenie imunity je vynikajúce aj cvičenie jogy, či meditácie (tie zmierňujú stres, dávajú ťa do väčšej pohody, vďaka čomu si odolnejšia voči vonkajším nástrahám). Vyskúšaj preto aj našu harmonickú výzvu, začíname už v pondelok 9.11.2020:
Aj tieto recepty s hlivou sa oplatí vyskúšať:
Hliva ustricová na smotane: tip na výživný obed
Hlivové soté s mangoldom: tip na rýchly zdravý obed bez mäsa
Koložvárska kapusta s hlivou: recept vhodný aj pre vegánov
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.